tisdag 28 juli 2009

Några dagar med en lillasyster

Efter ett par dagar som storasyster kan vi konstatera att även om Hedvig för det mesta är väldigt snäll så är hon ibland lite egoistisk och kan vara lite avundsjuk på sin syster. Mest underhållande har detta visat sig när hon ikväll tyckte att Tove inte skulle bada utan att det var hon som skulle göra det (hon och jag hade tidigare på dagen varit till IKSU och simmat, vilket blivit extra roligt sen hon börjat acceptera badringen, dock tyckte vi inte hon behövde något kvällsbad, vilket kan ha bidragit). Till slut kompromissade vi så att både Tove och hon fick bada, vilket gick bra (även om hon tjatade lite om att Tove inte skulle bada så länge).

Hon är även lite orolig för att Tove ska ta hennes saker, vagnen går dock utmärkt att dela, och hon har inget problem med saker som är köpta till Tove eller hennes gamla kläder som hon växt ur. Nu är det också ganska roligt med alla paket som kommer som hon får hjälpa till att öppna.

Ofta är hon snäll och klappar och försöker vara snäll på olika vis, men vi är ändå lite försiktiga - främst för att hon kanske inte alltid tänker sig för och kan hålla i hår eller stoppa handen i ansiktet på någon.

Det är också lite svårt för henne att komma ihåg, när vi har pratat har vi pratat om lillasyster eller lillebror, så det händer då och då att hon börjar prata om sin lillebror.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar