söndag 12 juli 2009

26 månader

Idag är Hedvig 26 månader, och gillar att vara på toppen, oavsett om det är en av en parasollhållare, ett hus eller pappa(!).Under månaden har det även varit många besök, något Hedvig uppskattar. Att ha kusinen Teodor på besök verkar dock lite besvärligt, för även om det är roligt att ha någon som kan leka ordentligt så kan Hedvig vara lite egoistisk ibland, och det är fasligt sjå att springa efter och se till så att han inte leker med någon av hennes saker.

En större förändring som märkts av den här månaden är att hon har börjat härmas, nu kan det räcka att hon hör ett ord en gång för att det ska fastna. Vi har dock sluppit konstant upprepning av enstaka ord som vi hört att vissa börjar med när de börjar härmas, men för Hedvigs del verkar det mest intressant att kunna kommunicera.

Månadens ord är för övrigt "eldkraft" som hon snapppade upp angående en butanbrännare vi har för att göra karamell-skorpan på crème brûlé. Tyvärr har vi inte haft anledning att diskutera sånt sen dess.

En annan nyhet är att hon blivit rejält mycket bättre på att klättra (hon har inte riktigt upptäckt det själv än, men jag tror att en del nya saker i lekparker borde vara tillgängliga nu) liksom att hon kan gå uppför trappor utan att hålla i sig eller krypa.

Det har ju varit sommar, och både vi och Hedvig njuter av att man inte behöver sätta på sig overall, sockor, vantar och kängor innan man kan springa ut. Den gångna vintern var nog Hedvig för liten för att uppskatta allt roligt man kan ha med snö, förhoppningsvis upptäcker hon det i år. Sommarlek kan hon dock - förutom att sitta i sandlådan eller att sitta i gungsoffan så verkar hon älska att springa och bli jagad. Andra sommarnöjen på tomten är bland annat att vattna saker (grönsakslandet, tomater eller blommor), eller för den delen spruta på oss om vattenslangen är framme.Vi målar huset, Hedvig hjälper så klart till.


.


Den här gungan är jätteskoj.


Med kusinen på midsommar.

Jag minns inte vad som föranledde detta, men
Hedvig skulle hursomhelst ha bandage.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar