onsdag 12 november 2008

Arton månader

Idag är Hedvig 18 månader, vilket firades med glasstårta i form av Viennetta. Till skillnad från förra gången vi firade Hedvig med tårta visste hon precis vad man gjorde med tårtan nu. Tänk vad de lär sig (särskilt på dagis!).

Det som händer snabbt nu är att ordförrådet (och ordanvändningen) växer. Det är fortfarande främst genom gester och kroppsspråk hon visar vad hon vill, men orden blir allt viktigare. Hon blir även mer självständig och kan exempelvis leka själv längre stunder än tidigare. Att lämna på dagis har också börjat gå mycket lättare.

Att sätta på henne (och handla) kläder är nästan oförskämt lätt, hon har flera riktiga myströjor och det brukar nästan aldrig vara något problem att klä henne anpassat till väderleken. Hon tycker själv om att vara varmt klädd och kan komma med en fleecetröja att ha förutom en vanlig tröja, eller insistera på att få ha långkalsonger under byxorna.

Vad gäller gosedjur är det främst mjam-mjam och hopp-hopp (en katt och en kanin man ska ha när man sover) och bubo (berguv) som är riktigt viktiga, men det finns många katter på olika ställen i huset i olika former (alltifrån korvkudde till reflex) liksom ett par krokodiler som alla fyller rollen som gosedjur.

Värt att berätta är också att hon har börjat träna inför skidsäsongen på ett innovativt sätt, hon brukar ta mina tofflor och hasa omkring i. Tror det blir roligt för henne sen när man kan åka skidor.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar