lördag 11 augusti 2007

Tre månader

I söndags var Hedvig tre månader, vilket firades med tårtbjudning. Många bland släkt och vänner var där och hälsade på - ett kvarts år är något att fira.


Som väntat är det en duktig liten tjej. Hon har ganska bra kontroll på händerna och har börjat hålla saker och föra dem mot munnen. Hon gillar fortfarande att ha olika delar av händerna i munnen, utan någon särskild preferens för tummen.

Favoritkompisar är kaninen och dinosaurien, även om hon tycker om att hålla i (och klä av) det tokiga fåret Bä. Intresset för Krister är inte slut, men varierar något. Skallror och saker som rasslar är också intressanta och hon gillar saker som prasslar eller har snoddar man kan dra i (om det både prasslar och har snoddar är det så klart extra bra).

De gånger vi låter henne ligga på mage brukar hon antingen somna ganska snabbt (ibland med handen i munnen) eller öva huvudlyft, vilket förr eller senare blir jobbigt (så man får ändra ställning på henne). På samma sätt övar hon gärna vändning om hon ligger utan blöja (fullt förståeligt - de är rätt stora och bylsiga, speciellt tygblöjorna).

Hon äter duktigt och man märker att hon kan stå sig lite längre på en måltid, även om det inte märkts några stora skillnader i matningen mot för en månad sen. Som tidigare sover hon ungefär som oss om man bortser från tupplurar - hon vill oftast inte gå och lägga sig före någon av oss gör det. Hon sover dock gott om nätterna och kräver ingen särskild uppmärksamhet förutom lite nattamat ibland.

Dagen efter firandet var det kontroll på BVC med vaccinering, där hon vägde 6 kg blankt. Hon hade även växt till sig rejält på längden och var hela 63 cm. Hon har alltså inte riktigt, men nästan, dubblat sin födelsevikt. Det känns också när man håller henne att hon är en mycket större tjej, med mycket bättre kontroll över kroppen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar